Slimmer laden

Bij elektrisch rijden komen forse vermogens kijken. Door het opladen van elektrische auto's te sturen, stemmen we de capaciteit slim af.

Even dimmen...


Praktisch voorbeeld in de thuissituatie: je wil je elektrische auto opladen, maar ondertussen ook even de magnetron gebruiken terwijl ook de wasmachine draait. Met al die grote verbruikers bij elkaar loop je tegen de grenzen van het vermogen aan in de woning. Chargepoint heeft de oplossing die het beschikbare vermogen meet en daar de laadvermogens op aanpast. Real-time.

Of een tandje erbij!

Ander geval. Een bedrijfspand met een forse pv-installatie op het dak. Het Chargepoint laadpunt kan de actuele opbrengst van de zonnepanelen real-time bijregelen richting het laadpunt. Dus zet de zon ineens flink door, dan kan er wat meer vermogen naar de auto’s aan de laadpaal.

Load balancing

Gecontroleerd laden op basis van de laadstroom, beschikbare capaciteit, omgevingstemperatuur en andere verbruikers.

Local load management op laadstation niveau: per laadstation kan de maximale stroomafname ingegeven worden onafhankelijk van het aantal aansluitpunten (outlets). Op het moment dat meerdere voertuigen worden aangesloten zal het laadstation actief het vermogen gaan verdelen over de aansluitingen. Zo wordt de maximale stroomafname niet overschreden. Indien één van de voertuigen gereed is met laden of wanneer een voertuig wordt afgekoppeld, wordt het vermogen van de overige voertuigen weer verhoogd.

Smart Grid balancing

Load management (Smart Grid) op groep niveau: een aantal laadstations kunnen in de back-office in een (virtuele) groep worden geplaatst. Voor deze groep kan een maximale stroomafname worden ingegeven. Op het moment dat meerdere voertuigen in de gedefinieerde groep worden aangesloten, zal de back-office via het laadstation ingrijpen en het vermogen verdelen over de aansluitingen in groep, zodat de maximale stroomafname niet wordt overschreden. Indien een van de voertuigen in de groep gereed is met laden of wanneer een voertuig wordt afgekoppeld wordt het vermogen van de overige voertuigen weer verhoogd.

Praat met onze experts

Vind je het toch nog een beetje ingewikkeld? Geen probleem. Laat je gegevens achter op het formulier hieronder. Dan neemt een van onze experts vrijblijvend contact op om jouw situatie door te spreken. Zo ontwerpen we de ideale laadoplossingen voor jouw situatie.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.